Det här är Matrigma

Matrigma är ett begåvningstest som ges ut av Assessio, och ett av marknadens vanligaste test vid rekrytering. Matrigma mäter din förmåga till abstrakta resonemang, genom att du ska välja vilken figur som kompletterar en given matris. 


Begåvningstester som Matrigma blir allt vanligare inom rekrytering och karriärplanering, inom så skilda yrken som truckförare och vd-anställningar inom globala organisationer. En stor andel sökande sorteras bort i dessa tester, trots att flertalet skulle kunna göra fantastiska väl ifrån sig på arbetsplatsen, och visa det vid intervjutillfällen. Med SquidFactors individanpassade övningar ökar du din möjlighet att ta dig förbi begåvningstester som Matrigma.

Ser du mönstret i Matrigma-övningsfrågan?

Själva Matrigma-testet

Ett Matrigmatest består av 35 frågor, som du har 40 minuter på dig att besvara; eller ett adaptivt test där svårighetsgraden stegras och du har 12 minuter på dig att slutföra testet. Genom att öva på det logiska resonemanget inför ditt Matrigmatest, oavsett om det är ett adaptivt test (Adaptive Matrigma på engelska) eller ett standardtest, kan du öka dina möjligheter att få ett riktigt bra resultat.


Här finns ett par bilder som visar typiska Matrigmafrågor. Utmaningen är att på mycket begränsad tid avgöra vad som ska ersätta  frågetecknet bland en mängd givna svarsalternativ. Logiken kan finnas i raderna, i kolumnerna, eller i båda delarna.  För att kunna avgöra vilket svarsalternativ som ska ersätta frågetecknet, behöver du identifiera vilken logik som används för att bestämma nästa figurerna i matrisen: t.ex. rotation, överlappning eller förskjutning. Det finns många alternativ, och komplexiteten kan vara hög.

Abstrakt resonemang i en övningsfråga på Matrigma

Matrigma med SquidFactor

SquidFactor hjälper dig både att svara rätt oftare, och snabbare - med mindre stress. Du övar med simulerade tester, lyssnar på webbinarier och arbetar med ett flöde av frågor, återkoppling och tutorials som får dig att förstå och själv kunna lösa de abstrakta frågor du får i testet. Du får inte bara svar på frågorna, utan individuellt anpassad vägledning som tar dig till förståelse och snabbare svar - och därmed bättre resultat.


Till skillnad från andra tjänster, gör SquidFactor en del av jobbet åt dig - så att du kan fokusera på att förstå Matrigma. Med hjälp av en avancerad algoritm väljer SquidFactor ut vad du ska arbeta med, och på vilken svårighetsgrad - allt baserat på vad som bäst ökar dina chanser, jämfört med dina tidigare resultat och jämfört med andra i motsvarande situation. Det är en sant individanpassat och optimerad inlärningslösning. Till det läggs veckovisa webbinarier (inklusive ett webbinariearkiv med genomgång av flera resonemang bakom Matrigma) och simulerade tester (inklusive simulerat Matrigma-test).

Fördelar med SquidFactor

Individanpassad Matrigmaövning

Flöde av frågor och detaljerad återkoppling som baserar sig på din nivå. Planera din övning med schemaläggning.

Simulerade Matrigma-tester

Flera övningstester som simulerar både vanligt Matrigma och Adaptiv Matrigma. Öva med tidspress.

Tiotals förklarande videor

Få detaljerna på plats med video som förklarar det logiska resonemanget inom Matrigma-testerna.

Veckovisa webbinarier

Lyssna på förklaringar i direktsändning och ställ frågor om Matrigma.

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

VANLIGA FRÅGOR

Mitt Matrigma-test är om bara ett par dagar. Är det lönt att öva?

Ja, det är fortfarande gynnsamt att öva med SquidFactor inför ett Matrigmatest inom ett par dagar.

Kan jag verkligen förbättra mina resultat i begåvningstester?

Javisst kan du det. Dels kan du förbättra din logiska förmåga genom att arbeta med SquidFactors egenutvecklade återkopplingsmetod, dels kan genom att öva i förväg minska risken för att råka ut för negativ stress som kan påverka resultatet. Många testtillverkare påstår att det inte går att förbereda sig inför just deras tester, men det finns gott om belägg för att det verkligen går.

Finns det någon bindningstid?

Nej, SquidFactor har ingen bindningstid.

Vad menar SquidFactor med bevisad effekt?

SquidFactor har genomfört en studie på cirka 300 användare och icke-användare, där vi med statistisk säkerhet kunde visa att de som använda SquidFactor fick signifikant bättre resultat än de som inte använde SquidFactor. Bland användarna fanns både de som använde SquidFactor för snabb förberedelse inför ett test som skulle komma någon dag bort, och de som använde SquidFactor för långsiktig förberedelse över mer än ett kvartal.

VAD SÄGER VÅRA KUNDER?

Varför använda SquidFactor

"Superbra sida som jag rekommenderar vidare till alla som ska göra liknande saker som prövning. Toppensida men fantastisk kundtjänst. 10 av 10. Tack för bra service! "

"Toppenverktyg detta så att man kan öva och känna sig lite mer trygg när det är skarpt läge."

"Tack för fantastisk tjänst! Jag hamnade bland de 5% bästa i ett test för PostNord."

Henrik F, kundansvarig IT-bolag

Jonas L

Anna A, produktchef

Vem använder Matrigma?

Eftersom Matrigma används mycket brett är inom både privat och offentlig verksamhet är det stor sannolikhet att du kommer att stöta på ett Matrigmatest någon gång. Exempel på arbetsgivare som använder Matrigma är Domstolsverket, Åklagarmyndigheten, ett stort antal kommuner (däribland Upplands-Bro och Huddinge), Volvo, Ericsson, Arla, Hemfrid, SEB, Swedbank, Handelsbanken, MTR, Karolinska Sjukhuset, PriceWaterhouseCoopers (PWC), Bonnier, PostNord, Södra, STS, Skolverket, Balder, Länsförsäkringar, Mekonomen, Billerud Korsnäs och många, många fler. Flera välkända rekryteringsbolag, som Poolia, använder dessutom regelbundet Matrigma som begåvningstest vid rekrytering åt sina uppdragsgivare.

INFÖR DITT BEGÅVNINGSTEST

TRE KONKRETA TIPS INFÖR ETT BEGÅVNINGSTEST

1. INNAN TESTET

2. SJÄLVA FÖRBEREDELSEN 

3. VID TESTTILLFÄLLET

Börja i god tid. Mycket hinner hända i tänkandet emellan sessionerna också, när "poletten trillar ner".  Men glöm inte att det alltid är bättre att öva lite än att inte öva alls!

Använd en specialiserad tjänst som hjälper dig att förstå. Att bara titta på ett par exempelfrågor, eller köpa varianter av tester som inte bygger på att du ska förstå logiken bakom frågorna, invaggar dig i falsk trygghet.  

Var utvilad vid testtillfället. Kom i säng i god tid kvällen innan, och  tag gärna en promenad i friska luften för att bli pigg till själva testet. Se till att du kan sitta ostört när du ska göra testet och ha allt du behöver på plats (papper, penna, linjal och ett glas vatten brukar vara bra att börja med).

Allt det här får du

Förbättra dina anställningschanser

Paketpris

  • Obegänsad övning på bland annat Matrigma-frågor
  • Unik återkopplingsmekanism
  • Öva i telefon eller på dator
  • Se utveckling över tiden
  • Flöde av frågor, återkoppling och instruktioner som anpassas efter dina förutsättningar
  • Inklusive tester och webbinarium
  • Förlängs månadsvis

299 kr

per månad

24/7 kundtjänst


30-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Säker betalning med SSL och Stripe

SquidFactor har ingen relation till Assessio som ger ut Matrigma.