Tips

 

Tips inför ditt begåvningstest

Att göra ett begåvningstest i samband med en rekryteringsprocess kan vara en stressande upplevelse. SquidFactor delar här med sig av ett par tips på hur du kan ge dig själv de bästa förutsättningarna för ett gott resultat.

  1. Var utvilad inför testet. Gå och lägg dig i tid, och tänk på något annat än testet inför att du ska somna. Om du ska göra testet på eftermiddagen kan du ta en liten tupplur innan.
  2. Om du ska göra testet på en dator hemma, se till att stänga ner alla distraktioner. Stäng av telefoner, notifikationer och radio. 
  3. Förbered dig genom att titta på exempeltester. De flesta testtillverkare har publicerat ett test eller ett par frågor ur testen på sina hemsidor. 

Ofta vet du inte förrän en eller två dagar innan testet vilken typ av test du kommer att få göra. Ett bra sätt att förbereda sig är därför att använda SquidFactor, som låter dig öva på en uppsjö av olika sorters tester (vilket i sig gör dig mer förberedd på tester som du inte sett tidigare) - och som ser till att du får öva för att förbättra ditt resultat.

Med SquidFactor behöver du inte fundera på vilka områden du ska förbättra, eller var du ska hitta en metod som fungerar för dig. SquidFactors individanpassade flöde ger dig frågor och återkoppling på den nivå som är mest utvecklande för just dig.